Hitta hantverkare – 4 grundläggande Tips

Att hitta en hantverkare är väldigt lätt. Men att hitta rätt hantverkare för just ditt jobb, ja, det är betydligt mer tidskrävande än att bara ramla på första bästa hantverkare och tro att jobbat ska vara utfört nästa vecka till din fulla belåtenhet. (Nu har vi å andra sidan lanserat vår smarta offerttjänst som är helt gratis att använda – gör det så slipper du all koll och allt extraarbete.)

1. Grundregel = Ha inte bråttom!
En tumregel i alla tillfällen när du letar efter hantverkare är att inte ha för bråttom. Då kommer du förmodligen inte att ta något bra beslut och underlåta att kolla upp viktiga aspekter i både offert och referenser.

Särskilt viktigt är det att ha gott om tid att planera jobben när det handlar om ett kostsamt jobb; alltså en större renovering, tillbyggnad eller projekt. Att skynda med att hitta en hantverkare vid ett sådant tillfälle är att synda, och du kommer förmodligen inte att göra någon bra affär. Givetvis finns det undantag. Till exempels vid tillfällen då du redan innan känner till en bra snickare för uppdraget. Denna grundregel gäller när du börjar från scratch.

2. Hör med vänner & bekanta
Säkert har du vänner och bekanta som haft med diverse hantverkare i Göteborg att göra. Här har du en jättetillgång och en pålitliga referenskälla att fråga. Se dock upp med vännerna som vill rekommendera ”kvittolösa” hantverkare som inte är speciellt nogräknade med skatt och skriftliga offerter. En sådan rekommendation kan bli en dyr historia. I tider då ROT – avdraget gjort det extremt billigt att köpa hantverkstjänster och anställa snickare i Göteborg helt enligt lagens riktmärken, så finns det knappast någon mening att ens beakta ett sådant oseriöst upplägg.

3. Snacka med byggvaruhuset
I det lokala byggvaruhuset kan du fråga personalen om råd och tips för ditt kommande byggprojekt, men du kan även höra om de kan rekommendera en bra hantverkare. Fördelen med att få referenser av ett byggvaruhus, är att dessa lever på ett gott rykte, men också att de varje dag träffar massor av hantverkare i Göteborg som handlar i varuhuset.

4. Googla, Binga och Yahooa!
Det är alltid en god idé att använda konsumenternas plattform nummer ett när du letar efter en hantverkare. Vi tänker förstås på Internet. Ett enkelt sätt är att använda din favorit-sökmotor och därifrån botanisera bland hantverkerna som listas i sökresultatet. Glöm heller inte att kolla efter omdömen och referenser.